Doorlopende Projecten

We maken ruimte om jezelf te vinden in wat je doet

Het werk van Corpo Máquina Society is in essentie een uitnodiging tot bewegen en ontdekken. Van Maastricht tot Den Haag en van Cuijk tot Breda, op verschillende plekken in Nederland en daarbuiten brengen onze Doorlopende Projecten diverse mensen met uiteenlopende achtergronden bij elkaar. Van jong tot minder jong, van onbevangen tot autodidact. Performers en performers in spé.

Er wordt een proces van belichaming en verbeelden aangezwengeld, gericht op voelen en ervaren in plaats van op begrijpen en rationele interpretatie. Intuïtie is daarbij leidend, en elk lichaam pakt de ruimte die het wil: om te leren, te verbeelden, te ontdekken, te zijn… Deelnemers van onze Doorlopende Projecten weten zich gekoesterd binnen een genereuze artistieke visie die wordt gekenmerkt door een sterk geloof in de kracht van mensen. En door vakmanschap.

Een visie die in de praktijk wordt gebracht door een werkwijze die wij Instinctive Performance noemen.

Instinctive Performance zoals ontwikkeld door artistiek leider Guilherme Miotto vormt de basis en essentie van al Corpo Máquina Society’s activiteiten, en dus ook die van onze Doorlopende Projecten. Zonder onderscheid brengt deze specifieke aanpak in ieder mens de performer naar boven: de danser die wacht te worden ontdekt door jou.

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt.

Warriors Foot

Warriors Foot is een 25 minuten durende voorstelling die Corpo Máquina Society in twee à drie middagen met een groep voetballers, een schoolklas of een door het theater bij elkaar gebrachte groep in elkaar zet.

De deelnemers worden performers in een choreografie die volledig is geïnspireerd op het voetbalspel. Samen met de bekende freestyle voetballer Nasser El Jackson nemen ze het podium over in een decor van licht en een betoverend klanklandschap.

Warriors Foot verbindt de wereld van het freestyle voetbal met het theater. Het project brengt de deelnemers de voldoening van het samen creëren en de betovering van de verbeelding. Een traktatie voor vrienden, familie en leeftijdsgenoten die komen kijken.

Iedereen tussen de 10 en 14 jaar kan meedoen. Als voetbalclub of als (dans)school kun je ook met een heel team, een groep of een klas inschrijven. De voorstelling die Warriors Foot gaat worden, is voor een publiek van kinderen en volwassenen.

Instinctive Neighbourhood

Instinctive Neighbourhood is een project dat kan neerstrijken in een willekeurige wijk in een willekeurige stad of dorp in de wereld. Vanuit de wijk wordt een diverse groep volwassen mensen met verschillende achtergronden bij elkaar gebracht. Door samen met choreograaf Guilherme Miotto te bewegen en te creëren, springen er vonken over – energie wordt opgewekt en een nieuw en gedeeld hier en nu gevonden. Instinctive Performance doet zijn werk.

Het biedt ieder mens, ongeacht leeftijd, achtergrond of conditie, de mogelijkheid onvermoede vermogens, interesses en talenten in zichzelf te ontdekken. Er komen kwaliteiten aan het licht die niet tastbaar zijn, maar die wel degelijk houvast geven. Of het nu zelfkennis, zelfvertrouwen of omgevingsbewustzijn is. Kwaliteiten die zich rap vertalen naar inzichten, naar waarden. Verrassende inzichten, kostbare waarden.

In een proces van belichaming en verbeelding dat is gericht op voelen en ervaren in plaats van op begrijpen en rationele interpretatie. Een gezamenlijk proces waarbij intuïtie leidend is en elke deelnemer zich verrijkt met verrassende ontmoetingen en onverwachte inzichten die meegaan naar de volgende dag en de dagen daarna.

Unpunished Youth

Unpunished Youth is een Doorlopend Project dat jongeren van 16-24 jaar uitnodigd om allerlei vormen van straatcultuur te onderzoeken en ermee te experimenteren. Hip hop, house dance, breakdance, rap, spoken word, et cetera…. Zonder rem gaat een groep diverse jonge mensen met elkaar aan de slag met het ontwikkelen van hun skills en met elkaar.

Het project landt waar het welkom is. In steden of dorpen, op scholen, bij verenigingen of organisaties in het jongerenwerk. En bij iedere Unpunished Youth-groep sluiten 4-6 dansstudenten van Fontys Dance Academy aan. In 16 bijeenkomsten van 2,5 uur in een tijdsbestek van zes weken wordt naar een presentatie toegewerkt, dat kan in het theater zijn, maar ook in een andere geschikte ruimte of in de buitenlucht.

Corpo Máquina Society werkt graag samen met podia, scholen en jongerenorganisaties. Samen onderzoeken we wat past en wat mogelijk is. Daarvoor komen we graag bij u langs.

El Jackson Education

Voetbal en theater Jezelf beter leren kennen via de bal? En de bal leren kennen via jezelf? In El Jackson Education is de bal de wereld en het leven. Samen met je bal vind je antwoord op vele vragen. Een wekelijkse ontmoeting waarin de connectie tussen freestyle voetbal en theater steeds voelbaarder wordt. De energieke kwaliteit van de sport opent de deur naar de expressieve kracht van de kunsten.

Met El Jackson Education nemen Nasser en Younes El Jackson je mee in de voldoening die het geeft om alle mogelijkheden van de bal te ontdekken. In de trainingen introduceren ze steeds nieuwe bewegingsvormen en theatrale elementen. En uiteindelijk werk je samen met een theaterregisseur. Zo krijgt de cross-over tussen free style voetbal en theater steeds meer vorm. Naast concentratie, toewijding en speelsheid zijn vertrouwen, broederschap en er voor elkaar zijn de basiselementen in El Jackson Education. Samen nieuwsgierig blijven. Dat is de kunst. En met de bal is niets te gek.

El Jackson De naam El Jackson komt van Nassers broer Mo die zo werd genoemd omdat hij met zijn bal net zo onnavolgbaar, snel en geniaal was als Michael Jackson. Nasser nam het stokje van zijn broer over. Nasser komt uit Tilburg, is allround freestyle voetballer, wereldkampioen Groundmoves, ambassadeur van de KNVB, ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en hij heeft zijn eigen free style team Team El Jackson waar Younes ook deel van uit maakt. In snelheid en virtuositeit doet geen van de El Jacksons onder voor Nasser.

 

 

 


Wij komen graag met u in contactAls u contact met ons wilt opnemen, kunt u ons altijd bellen of e-mailen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gebruik onderstaand formulier of email ons op info@corpomaquina.nl

Bel ons op +31 (0) 6 214 383 86