UNPUNISHED YOUTH

Doorlopend en zonder rem

Unpunished Youth is een doorlopend project waarin het onderzoeken van en experimenteren met verschillende vormen van straatcultuur een uitnodigend gebaar vormt naar jongeren van 16-24 jaar. Hip hop, house dance, breakdance, rap, spoken word, etc… Zonder rem gaat een groep jonge mensen aan de slag met het ontwikkelen van hun skills en met elkaar. En passant worden ook andere lagen van het (samen)zijn aangeraakt: ontspanning, plezier maken, samenwerken, je verhouden tot een groep, zelfvertrouwen, zelf- en omgevingsbewustzijn, enz…

Unpunished Youth is een project van Corpo Máquina. Het project landt waar het welkom is. In steden of dorpen, op scholen, bij verenigingen of organisaties in het jongerenwerk…. In 6-16 bijeenkomsten van 3 uur in een tijdsbestek van zes weken wordt naar een presentatie toegewerkt; een compacter tijdsbestek op maat is ook mogelijk. Het kan in het theater, maar ook in een andere geschikte ruimte of in de buitenlucht. Bij iedere Unpunished Youth-groep kunnen ook studenten van bijvoorbeeld Fontys Dance Academy, ACAPA of Toneelacademie Maastricht aansluiten.

volgende editie:

Festival Circolo – 21 Oktober

mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord Brabant

Kabinetten

Een Kabinet is een totaalpakket van instructies, opdrachten, suggesties, tips, objecten en kostuums waarmee een twee uur durende Samen-Maken-workshop gegeven kan worden in verschillende contexten: buitenschools, binnenschools, in of buiten het theater. Met het totaalpakket werk je aan theatrale scènes die los van elkaar en als geheel gepresenteerd kunnen worden. Vanuit de ingangen Football Meets Dance, On Wheels, VR Theater en (Free) Run werkt Miotto de komende vier jaar met zijn team van performers en groepen kinderen in Tilburg, Breda en Den Bosch aan het ontwikkelen van de Kabinetten.

mede mogelijk gemaakt door: Fonds Cultuur Participatie

Poles

Avondvullende solo voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink, in een cross-over tussen paaldans en hedendaagse danstechnieken waaronder de door Miotto ontwikkelde Instinctive Performance. Een verhaal van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid en vertrouwen, parallel aan de opmars van het paaldansen vanuit de donkere underground naar felverlichte studio’s en sportclubs.

14 – November – Theater De Nieuwe Vorst – Tilburg

30 – November – Chasse Theater – Breda

01 – December – Theater Rotterdam – Rotterdam

12 – December – Theater Bellevue – Amsterdam

door en met: Yvonne Smink, Isaac Poels / decor en costumes: Anne Habermann / licht: Erik van de Wijdeven en Guilherme Miotto / instinctive performance coach: Merlijn De Meyer Engelbeen / dramaturgie: Moos van den Broek / choreografie assistant: Varenka Theunynck / choreografie: Guilherme Miotto

mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podium Kunsten, Provincie Noord Brabant, Gemeente Tilburg, Gemeente Breda.