Blanco

Simon Bus en Shane Boers zijn twee opvallende b-boys in de internationale dans-scene. De komende jaren ontwikkelen ze hun makerschap onder de vleugels van Corpo Máquina. In BLANCO presenteren ze ieder een duet met een eigen handtekening.

Choreografie: Simon Bus / Shane Boers
Dansers: Alesya Dobysh & Wennah Wilkers / Justen Beer & Shane Boers
Stage Design: Erik van de Wijdeven
Soundscape : Joel Ryan / Laura Kampman / Paul Devens
Coaching : Guilherme Miotto / Evangelos Biskas

Als B-boy ontwikkelde Simon een authentieke en experimentele bewegingstaal. Het verkennen van zijn extreme fysieke mogelijkheden onderzoekt hij inmiddels ook met andere lichamen. Daarbij verraadt zijn B-boy naam Statue het bijzondere gevoel voor beeld dat hij naar de dans meeneemt. Ook Shane is een bewegingskunstenaar in hart en nieren. Als lid van de befaamde Tilburgse Hustle Kidz Crew vierde hij triomfen. Bewegen betekent voor hem vrijheid waarin hij alles zo natuurlijk mogelijk laat verlopen. Zijn reikwijdte is per definitie driedimensionaal.

Moon Grow Slow – Simon Bus
Om de eeuwige repetitieve strijd te belichamen waar Sisyphus mee werd gestraft, ontgint Simon in Moon Grow Slow een zacht en sensueel pad. De House Dance-techniek van zijn dansers, gebaseerd op het in verschillende snelheden met de voeten op de vloer stampen, is de perfecte basis voor een choreografie die zachtheid en scherpte combineert om het verhevene in het banale bloot te leggen en andersom.
Met: Alesya Dobysh & Wennah Wilkers.

Human – Shane Boers
Op ongecompliceerde wijze en met welhaast onmenselijke vaardigheden onthullen Shane en Justen hun menselijkheid. Ze zetten virtuositeit in om fysieke kwetsbaarheid bloot te leggen. B-boying, vooral op dit niveau, tart alle grenzen van wat we denken waartoe een lichaam in staat is. De extreme en gedurfde aard van deze dansstijl vormt het ideale tegenwicht voor een choreografie die de intentie heeft om het gemeenschappelijke lichaam dat ons allen verbindt te ontmaskeren.
Met: Justen Beer & Shane Boers

X