Portraits – de voorstelling

Choreografie : Guilherme Miotto
Dans : Kelly Vanneste, Bilal A, Simone O Toole, Jason W, Julia van Rooijen, Gabriël B, Gaëlle Callewaert, Rochdi D, Georgia Begbie, Ahmed E
Maatschappelijk Werker : Amine Mbarki
Assistent Choreografie : John Wisman
Muziek: Joel Ryan
Dramaturgie : Moos van den Broek
Toneelbeeld: Erik van de Wijdeven
Text: Dave Schwab
Photo: Ernest Potters
Productie: Corpo Máquina, Dans Brabant, Theater De Nieuwe Vorst, Podium Bloos, Gemeente Tilburg en R-Newt

Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn? Met Portraits nodigt Corpo Máquina ons uit om de portretten van acht jonge mensen te zien.

Vijf danseressen en drie jongens van de straat. Voor de ogen van hun publiek tasten ze elkaars belevingswereld af. Feilloos informeren de academisch getrainde dansers-lichamen en de door het leven opgeleide jonge mannenlijven elkaar over wat ieder met zich meedraagt. Zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, onrust en lef. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Portraits is een avondvullende cross over tussen uiteenlopende dans- en bewegingsvormen. De voorstelling is de opvolger van .Ball waarin choreograaf Guilherme Miotto werkte met freestyle voetballer Nasser el Jackson en Even Worse waarin hij werkte met drie b-boys. In Portraits brengt hij voor het eerst onbevangen bewegers en geschoolde performers samen.

X