It takes a child to raise a village / football meets dance – 26 Maart – Theater De Meervaart – Festival Lieve Stad, Amsterdam

Beweging, vrijheid en geluk. Met 5 dansers, 3 acteurs, 2 freestyle voetballers en 2 muzikanten brengt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society een voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen.

De volwassenen in het gezelschap hebben als opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen. Zo zet Miotto de kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid die onder onze volwassen denkwereld verborgen is geraakt in de schijnwerpers.

Voor de ogen van het publiek wakkeren de kinderen de oerinstincten van de volwassenen aan. Dat levert een feest van gemeenschapszin op.

Kaartje Kopen

Corpo Máquina Society

Met oog voor interesses, talenten, vaardigheden en energieën die zich buiten opleidingen en instituten ontwikkelen, brengt Corpo Máquina Society het systeem, de straat en de kunst in dialoog met elkaar. In de ruimte tussen deze drie domeinen komen projecten tot leven. Zintuigen op scherp, voelen, bewegen, kijken. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.

Lieve Stad, 17 – 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.