Voor het primair onderwijs

Onder het motto ‘Je lichaam is geen last, maar een landschap waar doorheen de wereld zich ontrafelt’ verzorgt Corpo Máquina Society voorstellingen, projecten en workshops voor het primair en voortgezet onderwijs. Dat doen we op maat en in overleg. Workshops kunnen worden gekoppeld aan voorstellingsbezoek, maar ze kunnen ook los daarvan georganiseerd worden of aansluiten bij door de school gewenste thema’s en projecten.

KUNST IS EEN BIJZONDER ONDERDEEL VAN MENS ZIJN, VAN EN VOOR IEDEREEN, NIET ALLEEN VOOR ‘BIJZONDERE’ MENSEN.

Bolistas – bovenbouw 6,7,8

Een voorstelling van Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto waarin stuntelig samenzijn de bodem is voor virtuoze uitspattingen en de ballen je om de oren vliegen. Met freestyle voetballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, geluidskunstenaar Boris de Klerk en danseres Stasy Terehhova.

Duur – 45 minuten
Locatie – middelgrote / grote theaterzaal
Max. aantal leerlingen – 300

Bolistas workshop mogelijk – op maat. Registratie op aanvraag beschikbaar. Stuur ons een mail of contact ons via de contact pagina

Febris – bovenbouw 6,7,8

Twee mannen, ze schuiven over de vloer. Hun torso’s en ledematen verdubbelen zich voor onze ogen en raken in en uit de knoop. Breakdancer Simon Bus maakte dit duet samen met b-boy Roy Overdijk (The Ruggeds).

De voorstelling kent twee versies: één in het theater en één unplugged op school in de gymzaal.

In het theater
Duur – 30 minuten
Locatie – vlakke vloer / te verduisteren ruimte
Max. aantal leerlingen – 250
Prijs – 1x €1000 / 2x op één dag €1500

Op school
Duur – 20 minuten
Locatie – gymzaal
Max. aantal leerlingen – in overleg

Febris workshop – 30 minuten. Registratie op aanvraag beschikbaar. Stuur ons een mail of contact ons via de contact pagina

In Between – bovenbouw 7,8

Ontwapende antiheld danst zijn dromen met directe antenne voor het moment, de omgeving en de toeschouwer. Evangelos Biskas is een geweldige beweger die zijn publiek de ogen uit laat kijken om in het hart geraakt te worden. Onwaarschijnlijk fysiek. Deze voorstelling kan zowel in de gymzaal als in het theater gespeeld worden.

Op school
Duur – 20 minuten
Locatie – gymzaal
Max. aantal leerlingen – in overleg

In het theater
Duur – 30 minuten
Locatie – vlakke vloer / alternatieve ruimte
Max. aantal leerlingen – 250

Korte workshop mogelijk. Registratie op aanvraag beschikbaar. Stuur ons een mail of contact ons via de contact pagina

Football Meets Dance – bovenbouw 7,8

Voorstelling en workshop in één. Samen op de vloer met freestyle voetballers, dansers en live percussie. Kijken, creëren en presenteren. Een happening waarin de connectie tussen freestyle voetbal en dans steeds voelbaarder wordt. De energieke kwaliteit van de sport opent de deur naar de expressieve kracht van de kunsten.

Duur – 90 à 120 minuten (op maat)
Locatie – gymzaal/bewegingsruimte/theaterzaal
Prijs – in overleg

We zien hier zeker ook mooie ingangen voor het speciaal onderwijs. Wij werken graag op maat en zoeken samen met u naar de formule die precies klopt. Stuur ons een mail of contact ons via de contact pagina

Corpo Máquina Society werkt van 2021-2024 met structurele ondersteuning van
de gemeente Tilburg en de gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en Fonds Podiumkunsten. Voor de projecten op het gebied van cultuurparticipatie werken we met middelen uit de amateurregeling van de provincie Noord-Brabant en met een budget van Fonds Cultuurparticipatie uit de aanloopregeling Samen Cultuurmaken Verbreden. Tussen 2021 en 2023 maakt Corpo Máquina deel uit van ForwArt, een Europees Urban Innovative Action-project geïnitieerd door de gemeente Tilburg.