Participatie Projecten

Wat we gedaan hebben

Corpo Máquina Society Week – Bolas / Bolinhas (2021)

gymzaal Sibeliusstraat en Lofttheater Tilburg

24 kinderen in 4 groepen van 6 ontmoeten 7 dansers in het laatste jaar van hun opleiding aan Fontys Dance Academy bij het zien van de voorstelling Bolas, bij het uitwisselen op de vloer en bij het creëren van hun eigen interpretaties in Bolinhas. Deze uitgeklede Corona-editie moest op dag 4 stoppen wegens een Corona-besmetting in de groep.

Corpo Maquina Society Week – The Ballroom (2021)

De repetities voor The Ballroom met een groep theaterstudenten van Toneelacademie Maastricht in ontmoeting met een groep freestyle voetballers mondt uit in een feest van kijken, deelnemen en presenteren met en door jeugd/jongeren uit de wijk. Deze uitwisseling wordt in de tweede helft van de week voortgezet met de inmiddels aan Fontys Dance Academy afgestudeerde dansers.

Corpo Maquina Society Week – Football Meets Dance (2021)

Gymzaal Sibeliusstraat – Festival Circolo

Een enerverende werkweek met acteurs, dansers, freestyle voetballers, een percussionist en een wisselende groep van zo’n 30 kinderen uit de wijk, met een bezoek van 25 kids aan de voorstelling Bolistas op het festivalterrein van Festival Circolo in het Leypark en een bezoek van minister van Engelshoven in de gymzaal.

El Jackson Education (2020)

Als onderdeel van het project Korpo (2020-2021, Fonds Cultuurparticipatie) startte El Jackson Education in 2020 in Tilburg-Noord. In El Jackson Education, een wekelijkse bijeenkomst voor  kinderen tussen 8-14 jaar, is de bal de wereld en het leven. Samen met de bal en freestyle voetballer Nasser El Jackson verkennen ze de connectie tussen freestyle voetbal en theater en vinden ze hun eigen antwoorden op vele vragen. We hebben gezien dat de energieke kwaliteit van de sport de deur kan openen naar de expressieve kracht van de kunsten.

Run (2019)

Credits: Choreografie Guilherme Miotto / Dans Yacguub Roble, Abi Abdulahi, Hanad Dhimbil, Abdirazak Aden, Abdukhadir Bosman, Abdulahi Dirshi / Maatschappelijk Werker Amine Mbarki / Muziek Joel Ryan / Toneelbeeld Erik van de Wijdeven / Dramaturie Moos van den Broek

RUN gaat over worden en zijn, over het zoeken en vinden in het leven van deze jongens. Over het vinden van vertrouwen om ruimte in te nemen, over het vinden van manieren om hun kracht als individu en als groep uit te drukken, over het vinden van kracht en structuur in de speelsheid van hun ontmoetingen, over het vinden van effectiviteit in hun ruwe energie, over het vinden van de verfijning in hun impulsen. RUN gaat over de moed om samen en alleen een weg te vinden en bochten te nemen zonder eruit te vliegen.

Warriors Foot (2017)

Warriors Foot is een 25 minuten durende voorstelling die Corpo Máquina Society in twee à drie middagen met een groep voetballers, een schoolklas of een door het theater bij elkaar gebrachte groep in elkaar zet.

De deelnemers worden performers in een choreografie die volledig is geïnspireerd op het voetbalspel. Samen met een freestyle voetballer nemen ze het podium over in een decor van licht en een betoverend klanklandschap.

Warriors Foot verbindt de wereld van het freestyle voetbal met het theater. Het project brengt de deelnemers de voldoening van het samen creëren en de betovering van de verbeelding. Een traktatie voor vrienden, familie en leeftijdsgenoten die komen kijken.

Iedereen tussen de 10 en 14 jaar kan meedoen. Als voetbalclub of als (dans)school kun je ook met een heel team, een groep of een klas inschrijven. De voorstelling die Warriors Foot gaat worden, is voor een publiek van kinderen en volwassenen.