Bolistas

Learn more

choreografie Guilherme Miotto / performers Boris de Klerk, Nasser El Jackson, Simon Bus, Stasy Terehhova / toneelbeeld en lichtontwerp  Erik van de Wijdeven / dramaturgie Moos van den Broek

kameraadschap – vriendschap – vertrouwen

Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt Corpo Máquina Society een bom van energie en levenslust het theater in. Met freestyle voetballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, geluidskunstenaar Boris de Klerk en danseres Stasy Terehhova is het een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto aan Bolistas werkt.

Allemaal hebben ze iets dat in het oog springt. Nasser is een beweeglijke freestyle voetballer; twee keer werd hij wereldkampioen groundmoves. Simon vouwt zich in onmogelijke bochten, net als Stasy die dat toch ook weer op haar heel eigen manier doet en Boris tovert met geluid.
Wat Nasser met de bal doet is magisch. Doordat hij precies weet wat zijn lichaam kan, voelt hij zich uitgedaagd om grenzen te verleggen en daagt hij ook zijn medespelers uit. Spannend wordt het als Simon hem met zijn onderkoelde lenigheid van zijn stuk brengt. En ook Stasy gooit haar lichaam in de strijd om te verrassen. Met gevoel voor klank en ritme ondersteunt Boris de bewegers en creëert steeds een nieuwe wereld. Alsof ze samen een spel spelen waarin het de bedoeling is om elkaar steeds opnieuw weer te vinden. Hun nauwkeurigheid van bewegen nodigt uit om heel precies te kijken. Maar in alles wat ze proberen, is vrijheid hun houvast en maken ze ruimte voor elkaar.

 

 

Bolistas werd gemaakt in de zomer van 2021 in residenties in theaters in verschillende steden: Theater a/d Parade Den Bosch, De Schalm Veldhoven, De Kring Roosendaal, Parktheater Eindhoven, Theater a/h Vrijthof Maastricht, Chassé Theater Breda, De Hofnar Valkenswaard, Schouwburg Cuijk en Speelhuis Helmond. Tijdens de residenties organiseerden we workshops, panna-events, studiopresentaties en in iedere stad een editie van Warriors Foot
Bolistas is op 3 oktober 2021 in première gegaan tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht