Even Worse

Learn more

choreografie Guilherme Miotto / dans Evangelos Biskas, Shane Boers, Simon Bus / soundscape Joel Ryan toneelbeeld / lichtontwerp Erik van de Wijdeven / dramaturgie Moos van de Broek

In Even Worse zet choreograaf Guilherme Miotto drie van de meest opvallende dansers uit de urban- en hedendaagse danswereld in een theatrale setting.

Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas, drie aan elkaar gewaagde dansers met uiteenlopende achtergronden: van cutting edge breakdance, experimentele hiphop tot hedendaagse dans. In Even Worse versmelten al die stijlen tot een nieuwe, indringende taal.
We zien drie jonge mannen in de virtuositeit van hun motoriek, in het nonchalante en tegelijk ook spanningsvolle van hun samenzijn, worstelend met hun individuele obsessies en angsten. Opgetild door de dynamiek van hun gemeenschapszin creëren ze heroïsche beelden waarmee ze zichzelf en elkaar steeds opnieuw op de proef stellen. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze ontsnapping op ontsnapping. Onverdunde energie vertaald in pure lichamelijkheid. Soms uitbundig, soms pijnlijk, soms triest, maar steeds om je adem bij in te houden.

 

Vanaf het moment dat Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Miotto werkt vanuit de veronderstelling dat onze ervaring van de wereld zich niet alleen in onze hersenen nestelt, maar vooral ook in ons lichaam. Deze fysieke opslag van ervaringen bepaalt vanuit het onderbewustzijn onze manier van bewegen. Zijn werk is in verschillende opzichten paradoxaal. Het is intens en ongeremd maar komt tegelijk voort uit bedachtzaamheid en reflectie.