Febris

Learn more

choreografie en dans Simon Bus en Roy Overdijk / soundscape Laura Kampman / decor & light Erik van de Wijdeven

Een adembenemde ode aan koorts

Twee mannen, ze schuiven over de vloer. Hun torso’s en ledematen verdubbelen zich voor onze ogen en raken in de knoop.

Met Febris brengt Simon Bus een ode aan de koorts. ‘Mijn eerste hallucinatoire ervaring’ zegt hij over de koortsdromen die hij als kind had. Paniek en angst met daartegenover de intense en bizarre roes van het ijlen. Beklemmend en bevrijdend. In de Romeinse mythologie is Febris de godin die de koorts belichaamt. Samen met danser Roy Overdijk (The Ruggeds) levert Simon zich over aan haar krachten. Al badend in het koortszweet, in een broeierige intimiteit en een mentale ruimte vol psychedelische beelden verdubbelen hun ledematen zich voor onze ogen. Dit wil je niet meemaken. En toch is daar steeds het verlangen naar nog eens, en nog eens…
Breakdancer Simon Bus maakte dit duet samen met b-boy Roy Overdijk. De voorstelling kent twee versies: één in het theater en één unplugged op school in de gymzaal.
 
Simon Bus (1989) werkt voor het eerst samen met Guilherme Miotto in 2016. Sindsdien heeft Simon onder de vleugels van Corpo Máquina Society een indrukwekkend aantal projecten gerealiseerd en kenmerkt zijn taal zich steeds duidelijker door een intelligente samensmelting van verschillende dansstijlen. Voor Corpo Máquina Society en de Corpo Máquina-makers is het glashelder dat wat we hedendaagse dans noemen relevant en levend blijft als het zich voedt met de energie, intuïtie en authenticiteit van vormen en stijlen uit de zogenoemde urban dance – vormen die verankerd zijn in de persoonlijke ervaring van dansers/makers en die ieders uniciteit als fundament beschouwen.