Immortal Game

Learn more

choreografie en uitvoering Evangelos Biskas & Yiannis Logothetis / virtual reality design Roger ter Heide & Nikita Kayal van ImproVive / sound design Isaac Poels / fotografie Jasmijn Krol

In hoeverre kun je jezelf zijn ten overstaan van anderen? Twee vrienden. Zij nemen hun beperkingen als uitgangspunt, prikkelen elkaars verbeelding en streven naar ultieme intimiteit.

Hun neiging elkaar te bevragen en uit te dagen is de context van hun kunstenaarsschap. Hun danstaal is gebaseerd op hun vriendschap. Ze nodigen hun publiek uit om hun wereld te betreden met een micrsoscoop. Voorjaar 2022 voltooit Evangelos dit duet met hartsvriend Yiannis Logothesis. Zonder seksuele of erotische lading maken zij het publiek deelgenoot van hun streven naar ultieme intimiteit.
Immortal Game kent een virtual reality versie en een live versie die ook gecombineerd kunnen worden. Een eerste versie van Immortal Game VR werd in oktober 2021 in een virtuele ruimte (3D) en online (2D) met een publiek gedeeld tijdens de Nederlandse Dansdagen.
Evangelos Biskas (1994) is danser en choreograaf en is met Corpo Máquina Society verbonden sinds 2020. Gefascineerd door het vermogen van het menselijk lichaam om dingen te begrijpen en uit te drukken, verkent Biskas nieuwe mogelijkheden van werken met het lichaam. Daarbij ontwikkelt hij projecten waarin andere media zoals fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media vaak een centrale rol spelen. Ook Evangelos vindt bij Corpo Máquina Society de ruimte om al wat zich in zijn gedreven onderzoek en bij het maken van zijn interdisciplinaire projecten als groot, belangrijk en waarachtig aandient, op zijn geheel eigen, onnavolgbare manier in beweging te verzilveren.