In Between

 

 

Learn more

choreografie uitvoering Evangelos Biskas / kostuum Mama tango / soundscape Isaac Poels / techniek Matthijs Geraerts / photography Jasmijn Krol

Al jarenlang houdt Evangelos Biskas een dagboek bij van wat hij ’s nachts droomt. Voor In Between haalt hij de beelden, stemmingen en intenties terug uit zijn dromen om zo zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven.

Experimentele hip hop, hedendaagse- en improvisatietechnieken worden op onverwachte manieren met elkaar vermengd, waardoor een authentieke bewegingstaal ontstaat. Evangelos deelt zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Als antiheld weet hij ook zichzelf steeds te verrassen en zet hij het gebrek aan houvast om in melancholie, humor en understatement. Onnavolgbaar en onvoorspelbaar maar altijd raak. Biskas betoont zich een geweldige beweger die zijn publiek keer op keer ontwapent en meeneemt op een fascinerende ontdekkingstocht.

 

Evangelos Biskas (1994) is danser en choreograaf en is met Corpo Máquina Society verbonden sinds 2020. Gefascineerd door het vermogen van het menselijk lichaam om dingen te begrijpen en uit te drukken, verkent Biskas nieuwe mogelijkheden van werken met het lichaam. Daarbij ontwikkelt hij projecten waarin andere media zoals fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media vaak een centrale rol spelen. Ook Evangelos vindt bij Corpo Máquina Society de ruimte om al wat zich in zijn gedreven onderzoek en nij het maken van zijn interdisciplinaire projecten als groot, belangrijk en waarachtig aandient, op zijn geheel eigen, onnavolgbare manier in beweging te verzilveren.