It takes a child to raise a village / FREE - 6+

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE / FREE – 6+

– volwassenen, kinderen, freerun, theater, straat, kunst – 

Bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners en muzikanten én jeugd uit de stad waar de voorstelling speelt.

“Maak de kinderen tot middelpunt en wees dienstbaar aan hun voorstellen en nieuwsgierigheid” is de opdracht die Guilherme de volwassenen op het podium geeft. “Want kinderen weten de weg”. Zo komen kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid in de schijnwerpers te staan. De kinderen wakkeren onze oerinstincten aan en wekken betrokkenheid en gemeenschapszin op.

 FREE is de tweede voorstelling in de serie It takes a Child to raise a Village. Het is een serie voorstellingen die oproept tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven, een samenleven waarin we het geluk in onszelf en in elkaar vinden. In een totaal vanzelfsprekende uitwisseling werken kids en theaterprofessionals samen en halen het beste in elkaar naar boven.

 “Wat hier gebeurde, was magisch” schreef journalist Wijbrand Schaap naar aanleiding van het work in progress dat hij zag tijdens Theaterfestival Boulevard. “De concentratie, de overgave, de zorg was hartveroverend mooi… Hier leren kinderen dat grenzen verlegd kunnen worden, en veiligheid iets is waar je samen voor zorgt.”

Learn more