Poles

Learn more

Première 2023 herfst

Avondvullende solo (60 minuten) voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink, in een cross-over tussen paaldans en hedendaagse danstechnieken waaronder de door Miotto ontwikkelde Instinctive Performance. Een verhaal van bloei en levenslust, van vrouwelijkheid en vertrouwen, parallel aan de opmars van het paaldansen vanuit de donkere underground naar felverlichte studio’s en sportclubs.

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig kampioen Nederlandse pole en maakt ook buiten de landsgrenzen furore. In POLES onderstreept Miotto niet enkel Yvonne’s ijzersterke techniek, maar laat hij vooral haar nuchtere aanpak en de blijdschap van haar no-nonsense verschijning stralen. Met haar transparantie, vastberadenheid en gezonde blos brengt Yvonne het spanningsveld tussen techniek en sensualiteit van de paaldans in totaal andere zones. Met haar toewijding vertelt de paal over de kracht van vrouwelijkheid en vertrouwen. Voor Yvonne is de paal waaraan, waarmee en waaromheen ze beweegt als een verlengstuk van zichzelf. In een voor paaldansers ongekende tijdsboog brengen choreograaf en performer ons een nieuwe gewaarwording van lichamelijkheid en intimiteit in een spanningsveld tussen vrolijkheid, persoonlijke ruimte en openbaarheid.
Als choreograaf heeft Guilherme een fascinatie voor mensen die zich totaal vereenzelvigen met een specifieke vorm van bewegen. Poles is de derde avondvullende voorstelling in een serie solo’s die hij maakt voor obsessieve bewegers. Eerder maakte hij Rise Up voor wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en Ball voor freestyle voetballer en wereldkampioen ground moves Nasser El Jackson.
Poles kent zijn oorsprong in Pole, een korte onderzoekssolo uit 2019. Voor het toneelbeeld wordt samengewerkt met vormgever Anne Habermann die in 2021 het speelse decor voor It takes a child to raise a Village / football meets dance maakte. De soundscape zal bestaan uit een live gespeelde score van muzikant/componist Isaac Poels. Zowel decor als sound dragen bij aan de intimiteit en de energie van de voorstelling.
Poles wordt gemaakt voor de vlakke vloer en is aanpasbaar voor verschillende zaalgroottes. De voorstelling kan gespeeld worden vanaf November 2023.