Schatgraven naar wat het lichaam ons te dansen geeft

Corpo Máquina Society weeks

In de rijke en rauwe omgeving van Tilburg-Noord – met 120 culturele achtergronden en 100.000 sociaaleconomische uitdagingen – is Corpo Máquina Society neergestreken in een gymzaal middenin een woonwijk. In onze gymzaal is intuïtie leidend en pakt elk lichaam de ruimte die het wil: om te bewegen, te verbeelden, te fantaseren, te zijn…

 

In de zomer van 2021 waren het kinderen die ons als eerste in onze gymzaal wisten te vinden. Ook hun broers, zussen, vaders, moeders, ooms, tantes, opa’s, oma’s, vrienden, klasgenoten en buren zijn van harte welkom.

Creëren is voor Miotto een openbaar en organisch proces.

Het proces is op zich al zo rijk dat het anderen inspireert en uitnodigt om met dezelfde ingrediënten en opdrachten aan de slag te gaan.
Jonge en minder jonge buurtbewoners, dansers, actrices, muzikanten, studenten van kunstopleidingen, freestyle-voetballers, skaters, paaldansers, basketbalspelers en andere ‘bewegers’ bewegen zich in de gymzaal op het Bela-veld moeiteloos door lekaar. Samen werken ze aan ‘briljante’ scènes die het in zich hebben om een kunstwerkje op zich te worden.

Wat Miotto met zijn Corpo Maquina Society voor ogen heeft, komt het dichtst in de buurt van een utopische bewegingsgemeenschap waarin iedereen de vrijheid vindt om zich te bewegen, te proberen en te omarmen wat er al is. Alhoewel, utopisch? In de gymzaal op het
Bela-veld is het aan het gebeuren.

We zoeken het op lokale schaal uit. Als dat goed voelt en klopt, kijken we of het ergens anders ook kan.

Liever dan met een incidentele voorstelling in het theater landt Corpo Máquina Society in een gymzaal in een stad om er een aantal dagen of weken te blijven. Eerder dan zijn werk presenteert Miotto zijn werkwijze Instinctive Performance: schatgraven naar wat het lichaam ons te dansen geeft.

Schrijf je in voor de society weeks!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam eget eros sed massa rutrum tristique dapibus ac sapien.