wat we aan het doen zijn

POLES

– persoonlijk en openbaar – 

Een voorstelling van Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink. Een fontein van aftasten en vertrouwen. Met een live soundscape van muzikant/componist Isaac Poels.

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig kampioen Nederlandse pole en maakt internationaal furore. In POLES onderstreept Miotto Yvonnes ijzersterke techniek en laat hij vooral ook de blijd-schap van haar no-nonsense verschijning stralen. Met haar nuchtere aanpak en gezonde blos baant Yvonne zich een weg door de stalen buizenconstructie die Guilherme haar voorstelt. Vastberaden manoeuvreert ze haar virtuositeit in voor ieder voorstelbare zones. Op het scherpst van de snede van persoonlijke ruimte en openbaarheid bezorgt ze ons kippenvelmomenten van lichamelijkheid en intimiteit. Vol overgave activeert ze ieders zintuiglijkheid, rekt hem op, breidt hem uit.

Choreografie: Guilherme Miotto, Performer: Yvonne Smink, Muziek en muzikant: Isaac Poels, Toneelbeeld en kostuums: Anne Habermann, Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven en Guilherme Miotto, Dramaturgie: Moos van den Broek, Artistiek assistent: Varenka Theunynck, Instinctive Performance coach: Merlijn De Meyer Engelbeen.

Mondo Perfetto 

Mondo Perfetto is een voorstelling van de hand van choreograaf en Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto. In Mondo Perfetto onderzoekt Guilherme hoe ons denken beweging beïnvloedt en hoe beweging de geest vormt. Vanuit het idee dat lichaam, geest, ziel en ruimte fundamenteel met elkaar verweven zijn, trekt hij de mogelijkheid om één van deze elementen los van de ander te zien in twijfel. Met de eenvoud van beweging vindt hij richting in de gelaagde realiteit waarin we ons bevinden.

Gedachten, intuïtie, intenties, verbeelding, beweging… In Mondo Perfetto benadert Guilherme de ingrediënten van onze aanwezigheid als trillingen. Terwijl percussionist Pedro Paixão live op marimba de ruimte vult met muziek van Bach danst Guilherme samen met Julia Nielsen. De scherpe randen van de grenzen waarmee we onszelf in ons hoofd scheiden van de dingen en van elkaar proberen ze te laten vervagen. Live en aanraakbaar.

In Mondo Perfetto speelt Pedro de volgende Bach-composities:

–        Cellosuite nr.1 in G groot BWV 1007

–        Cellosuite nr.5 in C klein BWV 1011

–        Chaconne uit vioolpartita nr.2 in D klein BWV 1004

Met de marimba brengt hij de verborgen vibraties onder deze befaamde composities aan de oppervlakte. Het geluid dat in de ruimte en de lichamen van uitvoerders en publiek vibreert, vormt een gemeenschappelijke basis waarin ervaren voorafgaat aan begrijpen. Een oproep tot eenheid.

Choreografie: Guilherme Miotto / Dans: Julia Nielsen, Guilherme Miotto / Muzikant: Pedro Paixão / Dramaturgie: Moos van den Broek / Vormgeving en kostuums: Anne Habermann / Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven / Repetitor: Varenka Theunynck / Productie: Corpo Máquina Society

Mede mogelijk gemaakt door FPK, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Breda, Gemeente Tilburg.

Mondo Perfetto – voorproef-workshop

Een twee uur durend programma om te luisteren, te kijken en (mee) te bewegen.
Met live muziek van Bach op de marimba

Maandag 22 april 16.00-18.00 uur
Dinsdag 23 april 16.00-18.00 uur
Woensdag 24 april 19.00-21.00 uur

Huis73 – Pleitzaal, Hinthamerstraat 74, ’s-Hertogenbosch

Zonder kosten/gratis.
Jouw aanwezigheid is goud waard

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE / FREE – 6+

– volwassenen, kinderen, freerun, theater, straat, kunst – 

Bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners en muzikanten én jeugd uit de stad waar de voorstelling speelt.

“Maak de kinderen tot middelpunt en wees dienstbaar aan hun voorstellen en nieuwsgierigheid” is de opdracht die Guilherme de volwassenen op het podium geeft. “Want kinderen weten de weg”. Zo komen kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid in de schijnwerpers te staan. De kinderen wakkeren onze oerinstincten aan en wekken betrokkenheid en gemeenschapszin op.

FREE is de tweede voorstelling in de serie It takes a Child to raise a Village. Het is een serie voorstellingen die oproept tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven, een samenleven waarin we het geluk in onszelf en in elkaar vinden. In een totaal vanzelfsprekende uitwisseling werken kids en theaterprofessionals samen en halen het beste in elkaar naar boven.

 “Wat hier gebeurde, was magisch” schreef journalist Wijbrand Schaap naar aanleiding van het work in progress dat hij zag tijdens Theaterfestival Boulevard. “De concentratie, de overgave, de zorg was hartveroverend mooi… Hier leren kinderen dat grenzen verlegd kunnen worden, en veiligheid iets is waar je samen voor zorgt.”

Choreografie: Guilherme Miotto, Performers: Kim Boogaard, Tim van den Bos de Lucas, Shanaya Dap, Alex Fito Ayala, Merlijn De Meyer Engelbeen, Bob Ott, Muzikanten: Isaac Poels, Pedro Paixao, Toneelbeeld en kostuums: Anne Habermann, Licht: Erik van de Wijdeven, Dramaturg: Moos van den Broek.

Slapstick Workshop – Klup Up

Klup Up – Den Bosch – BS de Kruiskamp 

4, 11, 18, 25 Maart 

8, 15 April

6, 13, 27 Mei 

3 June

Over een berg springen, uit de lucht komen vallen of trillen als een springveer? In tekenfilms kan alles. En wist je dat iedereen zo kan bewegen? Samen rollen, rennen, duiken en zweven? Als docent werk jij met jouw klas samen met drie trainers die gewend zijn om te bewegen als in een tekenfilm. Ze hebben een aantal scènes voorbereid die ze om beurten tonen: een aaneenschakeling van grappige situaties waarin fysieke actie de motor is. Daarna is het aan de kinderen om de vloer op te gaan en in het materiaal van de scènes te kruipen. Met begeleiding van de spelers en met geluiden van een hilarische soundscape. Superleuk om samen te doen.

Met Ali Zanad, Balder Hansen, Bob Ott, Jolanda Bazzi, Raïfa Bazzi, Kelly Vanneste, Myrthe Marchal, Pedro Paixão, Guilherme Miotto.