wat we aan het doen zijn

POLES

– persoonlijk en openbaar – 

Een voorstelling van Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto voor paaldans-virtuoos Yvonne Smink. Een fontein van aftasten en vertrouwen. Met een live soundscape van muzikant/componist Isaac Poels.

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig kampioen Nederlandse pole en maakt internationaal furore. In POLES onderstreept Miotto Yvonnes ijzersterke techniek en laat hij vooral ook de blijd-schap van haar no-nonsense verschijning stralen. Met haar nuchtere aanpak en gezonde blos baant Yvonne zich een weg door de stalen buizenconstructie die Guilherme haar voorstelt. Vastberaden manoeuvreert ze haar virtuositeit in voor ieder voorstelbare zones. Op het scherpst van de snede van persoonlijke ruimte en openbaarheid bezorgt ze ons kippenvelmomenten van lichamelijkheid en intimiteit. Vol overgave activeert ze ieders zintuiglijkheid, rekt hem op, breidt hem uit.

Première 14 november 2023 Theater De Nieuwe Vorst (Tilburg) – 30 November 2023 Chasse Theater (Breda) – 01 December Theater (Rotterdam) – 12 December Theater Bellevue (Amsterdam)

Choreografie: Guilherme Miotto, Performer: Yvonne Smink, Muziek en muzikant: Isaac Poels, Toneelbeeld en kostuums: Anne Habermann, Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven en Guilherme Miotto, Dramaturgie: Moos van den Broek, Artistiek assistent: Varenka Theunynck, Instinctive Performance coach: Merlijn De Meyer Engelbeen

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE / FREE – 6+

– volwassenen, kinderen, freerun, theater, straat, kunst – 

Bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Een hartverwarmend project met professionele acteurs, freerunners en muzikanten én jeugd uit de stad waar de voorstelling speelt.

“Maak de kinderen tot middelpunt en wees dienstbaar aan hun voorstellen en nieuwsgierigheid” is de opdracht die Guilherme de volwassenen op het podium geeft. “Want kinderen weten de weg”. Zo komen kinderlijke nieuwsgierigheid en eerlijkheid in de schijnwerpers te staan. De kinderen wakkeren onze oerinstincten aan en wekken betrokkenheid en gemeenschapszin op.

 FREE is de tweede voorstelling in de serie It takes a Child to raise a Village. Het is een serie voorstellingen die oproept tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven, een samenleven waarin we het geluk in onszelf en in elkaar vinden. In een totaal vanzelfsprekende uitwisseling werken kids en theaterprofessionals samen en halen het beste in elkaar naar boven.

 “Wat hier gebeurde, was magisch” schreef journalist Wijbrand Schaap naar aanleiding van het work in progress dat hij zag tijdens Theaterfestival Boulevard. “De concentratie, de overgave, de zorg was hartveroverend mooi… Hier leren kinderen dat grenzen verlegd kunnen worden, en veiligheid iets is waar je samen voor zorgt.”

Choreografie: Guilherme Miotto, Performers: Kim Boogaard, Tim van den Bos de Lucas, Shanaya Dap, Alex Fito Ayala, Merlijn De Meyer Engelbeen, Bob Ott, Muzikanten: Isaac Poels, Pedro Paixao, Toneelbeeld en kostuums: Anne Habermann, Licht: Erik van de Wijdeven, Dramaturg: Moos van den Broek

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE / MAKING STATION

 ALL THAT WE HAVE HERE IS ALL THAT WE’VE ALWAYS HAD

2, 3 EN 4 NOVEMBER KESSEL-LO LEUVEN

Making Station is één van de scènes in de voorstelling It takes a Child to raise a Village / football meets dance. Het is een aaneenrijging van tafereeltjes die kinderen samen met performers maken door kort te overleggen om vervolgens in een tijdsbestek van 15 seconden te doen en te laten zien wat bedacht is. Op een steeds terugkerende en herkenbare ping in de muziek eindigt ieder tafereeltje met een kleine explosie, een bijzondere houding of truc die in het oog springt.

Vanuit deze Making Station-scène heeft Guilherme met zijn performers een workshop ontwikkeld waarin een grote groep kinderen samen met acteurs, danser, freestyle voetballers en muzikanten steeds dieper de verbeelding induikt. Er wordt in groepjes opgewarmd en met hetzelfde groepje verder gewerkt. De workshop wordt afgesloten met het tonen van alle instant-tafereeltjes die bedacht zijn. Dat gebeurt om en om door de verschillende groepjes waardoor een energiek en vaak wonderlijk en hilarisch totaal ontstaat.

Op 2, 3 en 4 november is Corpo Máquina Society met deze workshop in Leuven als onderdeel van Zomertank 2023: ALL THAT WE HAVE HERE IS ALL THAT WE’VE ALWAYS HAD in Kessel-Lo, Leuven

 Met Guilherme Miotto, Bob Ott, Kim Boogaard, Merlijn De Meyer Engelbeen, Rowdy Heinen, Kelly Vaneste, Pedro Paixão en Isaac Poels