Corpo Máquina Society Weeks

In dit korte filmpje gemaakt in opdracht van Fonds voor Cultuurparticipatie vertellen Guilherme Miotto, Nasser El Jackson en Seppe Bauters over de spontane ontmoeting met de kinderen uit de wijk tijdens een repetitieperiode in de gymzaal aan de Sibeliusstraat. Deze ontmoeting werd het hart van onze Corpo Máquina Society Weken. Lees hier het hele verslag op de site van het Fonds.

Regie en Edit: Pascal de Smit
Camera: Bram van der Giesse

Onverwacht en vol betekenis

Energie opwekken en vonken laten overspringen: dat is wat er gebeurt in onze Society Weken. Keer op keer bewerkstelligen we in de gymzaal in Tilburg Noord verrassende en betekenisvolle ontmoetingen tussen mensen met totaal verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.

Zeven dagen per week willen we er zijn, in onze gymzaal, waar de nadruk ligt op ontdekken en niet op presteren. Waar intuïtie leidend is en elk lichaam de ruimte pakt die het wil: om te bewegen, te verbeelden, te ontdekken, te zijn…  Om levendigheid te organiseren en te bouwen aan een omgeving waarin kijken, meedoen en presenteren onlosmakelijk verbonden zijn en speels door elkaar heen lopen.

We organiseren de Society Weeks steeds tijdens de schoolvakanties. Wie elkaar ontmoetten tot nu toe? Dansers van Corpo Máquina Society, jeugd van rondom het pleintje aan de Bartokstraat, mensen uit de wijk, (ex)studenten van Toneelacademie Maastricht, studenten van Fontys Dance Academy, freestyle voetballers van Team El Jackson, een skategroep uit het Spoorpark, nieuwsgierige bezoekers, een minister van Onderwijs en Cultuur…

Schatgraven

Wat Miotto met zijn Corpo Máquina Society voor ogen heeft, komt het dichtst in de buurt van een utopische bewegingsgemeenschap waarin iedereen de vrijheid vindt om zich te bewegen, te proberen en te omarmen wat er al is. Alhoewel, utopisch? In de gymzaal op het Belaveld in Tilburg Noord is het aan het gebeuren.

Liever dan met een incidentele voorstelling in het theater landt Corpo Máquina Society in een gymzaal in een stad om er een aantal dagen of weken te blijven. En eerder dan zijn werk presenteert Miotto zijn werkwijze Instinctive Performance: schatgraven naar wat het lichaam ons te dansen geeft.

Instinctive Performance heeft ons in staat gesteld om onze toewijding aan pure beweging en ons geloof in de zeggingskracht ervan tot ver buiten de theaterzaal te brengen. De Society Weken zijn hier een goed voorbeeld van. Zo hebben we in de afgelopen jaren een manier van werken ontwikkeld, waarin creëren en repeteren één op één samenvalt met deelname van wijkbewoners en presenteren voor nieuw publiek. Deze manier van werken ervaren wij als zo vervullend dat we hier voor komend seizoen de basis van maken.


Wij komen graag met u in contactAls u contact met ons wilt opnemen, kunt u ons altijd bellen of e-mailen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gebruik onderstaand formulier of email ons op info@corpomaquina.nl

Bel ons op +31 (0) 6 214 383 86